Ain't She Perfect v Münchnu do petnajste zmage kariere

Sijajna 7-letna rjavka Ain't She Perfect, potomka Ideale Luisa in Anne Scott, je na hipodromu Daglfing v četrtek dosegla novo, suvereno zmago. V dirki iz obrata je varovanka trenerke Lučke Müller s časom 1:18,6 na 2125-metrski distanci zlahka ugnala nemške konkurente.

Za Ain't She Perfect je bila to že petnajsta zmaga kariere v 52 nastopih in že četrta na nemških hipodromih, kjer je v le devetih nastopih od novembra 2018 do danes zbrala še eno drugo in dve tretji mesti. Še posebej dobro se počuti prav na münchenskem Daglfingu, saj je bila to že njena tretja zmaga na omenjenem prizorišču. Vselej je na nemških ovalih z vajetmi upravljal Jochen Haide, varovanka trenerke Lučke Müller, ki je tudi njena rejka, pa se je s 1000 evrov vredno zmago že približala 15.000 evrov kariernega zaslužka.

Za 7-letno kobilo je to sicer šele prva zmaga v letošnjem letu, v katerem se je žal precej ukvarjala z galopom. A očitno nanjo blagodejno vpliva nemški zrak, saj je vse nagrade letos zaslužila prav tam – najprej avgusta drugo mesto, nato pa pred zmago še oktobra peto.

Posnetek dirke