Tiffany Stars postavila nov slovenski rekord - 1:11,5

7-letna Tiffany Stars (Persugill - Taf Star Vita) je na švedskem hipodromu Tingsryd 16. avgusta nekoliko presenetljivo poskrbila za nov košček v mozaiku slovenske kasaške zgodovine. Za desetinko je popravila slovenski absolutni rekord in ob tretjem mestu iztekla čas 1:11,5. Prejšnji rekord je držal Frodo S, ki je konec junija iztekel čas 1:11,6.

Prav Frodo pa je le nekaj dni pred uspehom Tiffany postavil še za en slovenski mejnik. Na srednjo distanco je namreč iztekel sijajnih 1:12,6.

Tiffany Stars je bila vzrejena v hlevu Petra Zadela starejšega iz Radohove vasi, na Švedsko pa jo je odpeljal njegov sin Peter Zadel mlajši, ki jo vozi v dirkah. Trenerka in solastnica je Kim Hägstrom, ki jo je slovenska javnost spoznala lani, ko je v Slovenijo pripotovala s svojo varovanko Jopi, ki je pred skoraj natanko enim letom (18. 8. 2019) prav tako postavila absolutni državni rekord (1:11,8).

Preden je Tiffany popravila svoj osebni rekord smo bili 5. 8. 2020 Slovenci deležni še enega rekorda. 5-letna Hot Coco (lastnica Ajda Košak), sicer v treningu pri trenerju Holgerju Ehlertu v Italiji, je ob zmagi na hipodromu v Follonici dosegla čas 1:12,9. To je pomenilo, da je bila slaba dva tedna slovenska rekorderka v starostni skupini kasačev nad pet let.

V torek, 25. 8., pa je Hot Coco na hipodromu v Modeni le za desetinko zaostala še za enim slovenskim rekordom. S časom 1:14,7 na 2060 metrov iz obrata je namreč ogrozila slovenski rekord na to distanco in tem tipom štarta, ki ga je lani z 1:14,6 dosegel Delux MS na Švedskem.